Přejít na obsah

Dálniční známka na 1 den (Jednodenní známka)

Wolfsburg

Doporučené příspěvky

Jednodenní dálniční známka: Lze koupit dálniční známku na české dálnice s platností na 1 den? Na výběr jsou dálniční známky na jeden rok za 1.500 Kč, na měsíc (respektive 30 dní) za 440 Kč a na 10 dní za 310 Kč. Řidič si tak může klást otázku zda je možné při průjezdu České republiky sehnat pouze dálniční známku na jeden den za cca 31 Kč.

Bohužel nikdy ŘSD neumožnilo zakoupit známku jen na 1 den a ani se to nechystá. Důvodem je samozřejmě nevýhodnost pro provozovatele dálniční a silniční sítě – přišlo by se tak o velké peníze.

Vše je o výpočtech a o tom jak vybrat co nejvíce peněz do rozpočtu údržby a budování nových dálnic a silnic. Ani jinde v EU se nicméně dálniční známky na 1 den nenabízí. Alternativou k dálničním známkám je vybírání mýta při průjezdu dálnice, mýtné však v ČR není.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
    • Dobrý den, moc Vám děkuji za vaši odpověď, už jsem to vyřešil (dokonce jsem to tu popisoval další oběti stejného problému 😬), byly polámané (a zkratované) drátky co vedou k topným tělískům ostřikovačů čelního skla. Ještě jednou Vám moc děkuji za ochotu a snahu. Pěkný den.
    • Dobrý den, z toho, co popisujete, to vypadá na problém s přetěžováním obvodu nebo na zkrat v systému. To, že se pojistka opakovaně přetaví, může znamenat buď vadné zapojení, nebo problém s ventilátorem či vyhříváním sedaček. Doporučil bych zkontrolovat kabeláž, jestli někde není poškozená nebo prodřená, a případně otestovat jednotlivé komponenty, zda správně fungují. Pokud si nejste jistý, doporučil bych návštěvu odborníka, aby zjistil, kde přesně dochází k přetížení obvodu.
    • Dobrý den, mám tourana T1 2007 2.0 tsi ecofuel. Přestala mi z ničeho nic fungovat klimatizace. Napichl jsem to a diagnostika napsala chybu:  00898 Řízení kompresoru klimatizační jednotky. Zkrat na plus nebo přerušeny obvod. Ale šťáva do něj jde.   Budu rád za jakoukoliv radu😄   S pozdravem Hypš 
    • Dobrý den,  Poprvé jsem koupil auto že zahraničí. STK a přepis mi měl udělat člověk, co mi to prodal tady v ČR. Chci se zeptat zda mi budou stačit tyto dokumenty. K tomu budu mít ještě dovozovou technickou a pojištění. Děkuji moc za odpověď a případné rady. 
  • Vytvořit...