Přejít na obsah

Občas nestartuje, ale baterie je ok, čím to může být?


Doporučené příspěvky

 

Zdravím vespolek,
Nedávno jsme pořídili, starší Wv polo, 1.9sdi, 2001, najeto přes 300tis. Využívá ho přítelkyně hlavně na převoz k autobusové zastávce(3km) a výjimečně na nakup do města(vím ze to neni ideální). V létě to bylo ok, přišla zima a najednou nešel nastartovat, dobil jsem baterii a za dva týdny to udělalo znovu, při otočení klíčkem ani neškytlo(startér jen zacvakal), světla nesvítily, elektronika nešla, jen ikonky s budíky problikli, proste se se zdálo ze je úplně vyzdimana baterie, zkusili jsme nastartovat auto pres kabely a kupodivu naskočilo, pak ale prý jen stačilo zapnout světla a auto samo chcíplo (řídila přítelkyně), druhy den jsme auto chtěli odtáhnout domu a nabít, zase nešlo nastartovat(nastartovat přes kabely uz se nepodařilo), po kilometru tažení, podotýkám bez startování přes rychlost, tzn. normálně jsem otočil klíčkem a najednou nastartovalo v pohodě. Dojel jsem domu raději bez světel, doma jsem je i zapnul a vše fungovalo jak má, po chcípnuti naskočilo znovu, takhle 4x za sebou bez problémů, poté baterie při měření měla 12.6V, a při dobíjení(nastartovaném autě) 14.7V myslím. Proto bych lajcky řekl že baterií a alternatorem to nebude. Tak me napadá někde špatný kontakt? (vizuálně jsem nic nenašel). Přerušeny kabel, či špatný startér, nebo něco jiného?

Za každou radu budu rád.

Díky Martin

 


 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
×
×
  • Vytvořit...